Wednesday, December 31, 2008

Salam Hijrah..Salam tahun Baru..Salam exam

BismiLlaahi Wal HamduliLlaah..

Dekat2 nak exam ni, tak sempat lah nak tengok2 blog ni. Cuma nak ucap salam hijrah kepada pembaca2 blog ni dan seluruh umat Islam. Dan juga selamat tahun baru (takde signifikan pun, berbanding tahun baru hijrah). Aku teringat satu ulasan oleh seorang ustaz tentang peristiwa hijrah. Kenapa umat Islam Mekah sanggup meninggalkan Mekah untuk ke Madinah, walaupun amal di Mekah ganjarannya 100000 berbanding di Madinah dengan 1000 ganjaran. Apa maksudnya? Jika mereka ingin menambah pahala, pastinya mereka tidak akan berhijrah. Jadi, apa faktornya? Nanti akan dihuraikan sedikit sebanyak

then, i want to wish 'good luck' for all my friends that will have end block examination this Monday till Wednesday. Hope all of us will pass the exam, insya Allah. Doakan kami ye.

Satu lagi, nak ucap tahniah kepada tenteikuuraa system implemented in our XII batch that is currently used widely, not only for academic purposes but also for tazkirah purposes. For example, yesterday, a SMS remind us about our Muslims in Gaza. So, all members of the batch will be updated with the important issues in our Muslims community .Keep up with that good thing!.

Lastly, doakan saudara kita di Palestin. Info terkini, 370 syahid dan lebih 1700 cedera. Hancur Israel! Lakukan Qunut Naziilah! Doakan banyak2 sebagai senjata kita!

Wassalam.

2 comments:

ibnalias said...

tau kenapa your blog traffic sentiasa meningkat? kerana anda ada kawan lama yang dah lama baca blog kamu secara sembunyi-sembunyi.

abu 'iffah said...

thanks..nanti kita sembang lagi..baru habih exam ni