Wednesday, May 13, 2009

Perkembangan Iffah

BismiLlaahi Wal HamduliLlaah

Melihat, memerhati dan mengikuti perkembangan dan proses pembelajaran anak sendiri sememangnya memberikan pengalaman baru dan berbeza untuk diriku. Ketawa ada. Kagum pun ada. Maklumlah, dah jatuh, menangis, buat lagi. Itulah kehebatan kanak2.

video

Iffah mula belajar makan biskut. Tapi tak habis pun, bersepah je banyak. Sekarang dah tak suka sangat biskut, tapi suka makanan2 lain. Favourite iffah mee sup, macam abah dia. Hehe.


video
Iffah masa belajar merangkak. Masa ni tak pandai lagi merangkak, tapi pandai merangkak-berenang. Macam berenang kuak dada. Huhu. Tapi sekarang dah pandai merangkak. Mujur sempat rakam hari tu video ni.


video

Dan ni pulak time iffah berdiri menyandar kat dinding. Dia takut, tapi hepi. Bukan senang nak dirikan iffah kat dinding sebenarnya. Sekarang lagi susah, sebab dia dah set dalam minda dia," kalau ibu dan abah aku letak aku dekat dinding ke, menyandar kat katil ke, mesti nak suruh aku berdiri. So, kena duduklah".. Jadi, sekarang, tiap kali nak buat macam ni, pasti iffah akan bengkok kan kaki. That's the way baby learn.

Wassalam.

6 comments:

fizah said...

yan,ltakla byk2 lg video iffah.
ske tgk...=D

abu 'iffah said...

ok..fizah, hok resit med check-up tu xpasti lah kat mane..hari tu memang dah ambik, maybe letak dalam sampul xray sume skali..apa2 pun yan try gak cari

shahid said...

wah..comel nye iffah..
nnt iffah dpt adik spupu lg bbrp bulan main sama2 tau..=) amiin

nurul said...

adi sepupu yang mane tu?

nurul said...

eh, adik sepupu yang mana tu?

fizah said...

xpelah kalu dok jpe pon.
xdop rezekila tu=D